Fogalmak

Tisztelt Érdeklődő Felnőttek!

Ezzel a rövid tájékoztató anyagunkkal szeretnénk egy kis ízelítőt adni a sokszor bonyolultnak tűnő oktatási, szakképzési kérdésekről.

Tudjuk azt, hogy minden fontos részletre nem térhetünk most ki, ezért, ha tájékoztatónk elolvasása után kérdései lennének, kérem, hívja Központi ügyfélszolgálatunkat, vagy a Kecskeméti Szakképzési Centrum érintett szakképző iskoláját.

Ha megnézi ezen a felületen, akkor látja, hogy a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakképző iskolái több mint 40 szakmát kínálnak választásra, valamint érettségire felkészítő 2 éves esti és nappali tagozatos képzéseket.

Javasoljuk, hogy ne azt keresse elsőre, hogy melyik szakképzőben milyen szakmát hirdetnek, hanem azt döntse el, hogy a következő 7 – 10 évében hogyan képzeli előmenetelét, és ehhez milyen szakmai ismeretekre, kompetenciákra lesz szüksége. Ha tisztában van ezekkel, akkor már könnyen tud választani a szakmák között.  Amennyiben tanácsra van szüksége, hívja Központi ügyfélszolgálatunkat, és segítünk Önnek tanulási útja a megtervezésben.

Iskolai rendszerű felnőttoktatás legfontosabb kérdései

A felnőttek új szakképesítést két „csatornán szerezhetnek”. Az egyik a felnőttképzés, aminek keretében hosszabb, rövidebb tanfolyamok elvégzése után szerezhetnek szakmai képesítést. Ezek a tanfolyamok általában nem ingyenesek.

A másik lehetőség a felnőttek számára az iskolarendszerű, főként esti, levelező oktatás, esetleg távoktatás keretében szerezhető új szakképesítés, amelyek általában ingyenesek. Most erről a lehetőségről szeretnénk rövid tájékoztatást adni.

Hamarosan induló képzéseink

Menü