Szakács képzés

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára.
A képzés kapcsolattartója: Némethné Luspai Hajnalka +36703978450

Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Képzés kezdő időpontja: 2024.09.16
Képzés záró időpontja: 2025.09.30
Képzés költsége: ingyenes, egyéb esetben 792000 Ft
Legtöbb képzésünk ingyenes. Mikor ingyenes a képzés... kattintson!
Képzés óraszáma: 845
Megszerezhető képesítés: Szakképesítő bizonyítvány
Képzés helyszíne: KSZC Széchenyi István Technikum, Kecskemét, Nyíri u. 32
Képzést folyató intézmény, felnőttképzési nyilvántartás száma: Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum, felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002328
Menü