Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít főleg a végső fogyasztók számára. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét. Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcsfeldolgozást, ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tejalapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő.
Részletes programleírás
A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer-előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-nyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése keretében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz-, munka- és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.