Gyógyszertári szakasszisztens

A gyógyszertári szakasszisztens rendelkezik a szakma hosszú távú és magas szintű műveléséhez szükséges gyakorlati módszerekkel és eszközökkel kapcsolatos biztos ismeretekkel

A gyógyszertári szakasszisztensek iránti munkaerő-piaci igény folyamatos. Fejlessze magát tovább!

A gyógyszertári szakasszisztens rendelkezik a szakma hosszú távú és magas szintű műveléséhez szükséges gyakorlati módszerekkel és eszközökkel kapcsolatos biztos ismeretekkel. A betegekkel magas szintű, megértő kommunikációt folytat gyógyszereléssel, gyógyászati segédeszközökkel, azok alkalmazásával kapcsolatban. A felmerülő problémákat kezeli, továbbítja a gyógyszerész felé. A gyógyszertári szakasszisztens hatékony segítője a gyógyszerésznek.

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: Gyógyszertári asszisztens végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény: Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Gyógyszertári asszisztens képzettség megszerzése után 1 éves gyógyszertári asszisztensi munkakörben megszerzett gyakorlat.

Képzés óraszáma: 600 óra

Elméleti és gyakorlati képzési idő aránya: 50 % – 50 %

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele: az előírt elméleti és gyakorlati képzési tartalmak sikeres teljesítése. A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Gyógyszerész jelenlétében, önállóan látja el a vényköteles, a vény nélküli gyógyszerek, gyógynövények, és a gyógyhatású készítmények, valamint egyéb, a gyógyszertárban forgalmazható termékek kiadását. Az expediálás során betegtájékoztatást, tanácsadást végez. Segítséget nyújt a gyógyszerész alapszintű gyógyszerészi gondozási tevékenységéhez. Adminisztrációs feladatokat lát el. Tudását, ismereteit naprakészen tartja. Megfelelő kommunikációt tart mind a betegekkel, mind a gyógyszertárban dolgozó gyógyszerészekkel, asszisztensekkel, és egyéb személyzettel. A betegekkel való kommunikációja során  képes a gyógyszerhasználati adherencia növelésében részt venni. Tevékenységével a gyógyszerész munkáját segíti és a gyógyszertár feladataiban közreműködik. Részt vesz a gyógyszertár logisztikai,  gazdálkodási és minőségbiztosítási tevékenységében.

Érdeklődni:
KÉPZÉSVEZETŐ: Dancsók Katalin; dancsokkatalin65@gmail.com; +36 70 3913259

További információ: Botykai Mariann; botykai.mariann@kecskemetiszc.hu; telefon: +36 30 0182155

Képzés kezdő időpontja: 2022. 10.30. (megfelelő létszám esetén indul!)
Képzés költsége: INGYENES
Legtöbb képzésünk ingyenes. Mikor ingyenes a képzés: https://kecskemetifelnottkepzes.hu/a-szakkepzes-ingyenessege/
Programkövetelmény száma: 09165001
Képzés óraszáma: 600
Megszerezhető képesítés: tanusítvány
A képzésről bővebben:
Képzés helyszíne: KSZC Szent-Györgyi Albert Technikum, Kecskemét, Nyíri út 73
Jelentkezés feltételei: Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: Gyógyszertári asszisztens végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény: Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) SzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Gyógyszertári asszisztens képzettség megszerzése után 1 éves gyógyszertári asszisztensi munkakörben megszerzett gyakorlat.
Menü