Élelmezésvezető

Szerezzen piacképes végzettséget élelmezésvezető képzésünkön. Váljon a közétkeztetési feladatokat ellátó intézmények nélkülözhetetlen, speciális szaktudással rendelkező vezetőjévé!
A képzés kapcsolattartója: Némethné Luspai Hajnalka +36703978450

Az élelmezésvezető közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként, kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt. Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan.

Részletes programleírás

Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi, személyi és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Képzés kezdő időpontja: Képzéseink folyamatosan indulnak, az elindult képzésekhez a megengedett hiányzás mértékéig csatlakozhatnak.
Képzés költsége: ingyenes, egyéb esetben 95 000 Ft
Legtöbb képzésünk ingyenes. Mikor ingyenes a képzés... kattintson!
Programkövetelmény/szakma száma: 10135003
Képzés óraszáma: 100
Megszerezhető képesítés: képesítő bizonyítvány
Képzés helyszíne: Kecskemét, Bibó u. 1.
Jelentkezés feltételei: - Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
- Szakmai előképzettség:
●510132306 Szakács szaktechnikus
● 510132302 Cukrász szaktechnikus
● 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
● 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
● 52 7822 02 Vendéglátó technikus
● 54 811 01 Vendéglátás-szervező
● 52 811 01 Vendéglős
● 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
● 54 811 01 Vendéglátásszervező
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
Képzést folyató intézmény, felnőttképzési nyilvántartás száma: Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum, felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002328
Menü