Közösségfejlesztő

Olyan szakemberek képzése, akik a kormányzati, civil vagy az üzleti szektorban kívánnak elhelyezkedni és tevékenységükkel támogatják az önsegítés, önszerveződés, a szervezeten belüli fejlesztések, közösségek kialakítását, működését. A képzés célja, hogy ezen tevékenységekhez megfelelő ismeretekkel és technikákkal vértezze fel a leendő szakembereket. A képzés elvégzését követően képessé válnak információk nyújtásával, kapcsolatok szervezésével, tanácsadással, képzések szervezésével, érdekképviselettel, közvetítő tevékenységgel segíteni és fejleszteni a közösség életét. Kezdeményezőként fellép a fejlesztési folyamatokban, a helyi lakosság bátorításában és támogatásában a cselekvési folyamatok során.

Közösségfejlesztő képzés engedélyszáma: E-001288/2015/B020

Közösségfejlesztő képzés szakmai programkövetelmény azonosítója: SzPk-00009-16-04 4 03 3 /1

Jelentkezés feltétele: érettségi végzettség

Képzési ideje: 120 óra (elméleti órák száma 53 óra, gyakorlati órák száma 67 óra)

Finanszírozási formája: 155 000,-Ft / fő

Képzési forma: csoportos képzés

Célcsoport:

  • Kormányzati szektor (önkormányzatok) szakosodott intézményeinek (művelődési, oktatási, szociális, foglalkoztatási, településfejlesztő stb.) dolgozói, akik az önsegítés és önszerveződés, a részvételi demokrácia, a civil társadalom fejlesztése és a lakossággal, annak szervezeteivel történő együttműködés érdekében tevékenykednek.
  • Civil szektor – egyesületek, alapítványok, közhasznú társaságok működtetése során, illetve az e szervezetek által megvalósítandó programokban és projektekben alkalmazott közösségi egyének.
  • Az üzleti szektor képzéssel, művelődéssel, szociális jellegű szolgáltatások szervezésével, településfejlesztéssel, felméréssel-elemzéssel foglalkozó cégei.

Képzés zárása:

  • Óraszámnak a hetven százalékán való részvétel, és a programkövetelmény modulok sikeres teljesítése.
  • A szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése. A szakmai záró beszámoló szóban történik az oktatók által összeállított elméleti és gyakorlati feladatsor alapján, továbbá a tanuló önállóan feldolgoz egy általa szabadon választott közösségfejlesztési témát, vagy egy esettanulmányt készít, amit társai előtt ismertet, és nyilvánosan megvéd.

A tanfolyamot sikeresen befejező résztvevő Tanúsítványt kap.

  További információ:
Keszthelyi József: keszthelyi.jozsef@kecskemetiszc.hu, +36 30 164 3939
Képzéseinket folyamatosan, igény szerint indítjuk, ezért már most előzetesen jelentkezhetsz.
Aktuálisan induló képzés:

Most éppen nem tervezzük a képzés indítását, de jelentkezz bátran és igény szerint megszervezzük!

Menü