Szállodai recepciós

A szállodai frontvonalban szeretne dolgozni? Vegyen részt Szállodai recepciós képzésünkön!
A képzés kapcsolattartója: Némethné Luspai Hajnalka +36703978450

A szállodai recepciós felkészült, művelt, a világnyelvek közül legalább egy nyelvből középfokú nyelvtudással rendelkezik. A szállodai frontvonalban elsősorban ő képviseli a vendéglátót és testesíti meg a vállalkozást. A hazai és külföldi vendégek a szállodai recepcióson keresztül közvetlen ismereteket szereznek a szállodával kapcsolatban és a szállodán belüli és kívüli étkezési valamin szórakozási lehetőségekről, programokról. A külföldiek a szállodai recepciós tájékoztatásán keresztül információkat kapnak az ország és a régió történelméről, kultúrájáról, így munkája aktívan hozzájárul az országimázs kialakításához.

Részletes programleírás

Szállodai recepciós szakképesítéssel betölthető munkakör a szálláshely földszinti munkaköreinek hármas tagolása esetén a szállodai recepciós. Ebben a munkakörben elsődleges feladata, hogy fogadja és nyilvántartja a vendégek különböző formában érkező szobafoglalásait és gazdálkodik a rendelkezésre álló szobakapacitással. További feladata a vendégek érkeztetése, bejelentése és tájékoztatása az igénybe vehető szolgáltatásokról. Kisebb egységekben vagy ott, ahol nem különülnek el ezek a munkakörök a szállodai recepciós ellátja a portás és a pénztáros feladatait is. Ebben az esetben a munkakör része a szobák árazása, értékesítése, a vendégek érkeztetése és informálása mellett a számlázás és a fizettetés is. Nagyobb egységekben feladata a kocsirendező, a londiner, a bellboy, a hostess, a transzfer gépkocsivezető, a Business Centerben dolgozó alkalmazottak, a ruhatáros, a garázsmester irányítása, munkájuk megszervezése és ellenőrzése is. A szállodai recepciós kapcsolatot tart a szálloda más egységeivel úgy, mint az emeleti munkakörök (Housekeeping), vendéglátás (Food & Beverage), műszak és ügyvitel.

Képzés kezdő időpontja: Képzéseink folyamatosan indulnak, az elindult képzésekhez a megengedett hiányzás mértékéig csatlakozhatnak.
Képzés költsége: ingyenes, egyéb esetben 190 000 Ft
Legtöbb képzésünk ingyenes. Mikor ingyenes a képzés... kattintson!
Programkövetelmény/szakma száma: 10135001
Képzés óraszáma: 200
Megszerezhető képesítés: képesítő bizonyítvány
Képzés helyszíne: KSZC Széchenyi István Technikum, Kecskemét, Nyíri út 32
Jelentkezés feltételei: - Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
- Szakmai előképzettség:
• 52 7822 02 Vendéglátó technikus
• 54 811 01 Vendéglátás-szervező
• 52 811 02 Vendéglős
• 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
• 54 811 01 Vendéglátásszervező
• 52 7872 02 Idegenforgalmi technikus
• 52 7872 03 Idegenforgalmi ügyintéző
• 54 7872 02 Idegenvezető
• 54 812 01 Idegenvezető
• 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő
• 5 1013 23 08 Vendégtéri szaktechnikus
• 5 1015 23 07 Turisztikai technikus
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
- Szakmához köthető további sajátos követelmények: egy idegen nyelvből B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga a szakmai vizsga megkezdésekor
Menü