Hibrid- és elektromos autó diagnoszta és karbantartó képzés

A képzés célja: Az alternatív járműhajtás technológia megismerése, az ilyen technológiával szerelt járművek szerelésére, javítására, szervizelésére, valamint az azokkal kapcsolatos diagnosztika feladatokra vonatkozó ismertek, tudás megszerzése. Új járműhajtási technikák és azok szerelésével, javításával, szervízelésével kapcsolatos biztonságtechnikai előírások, szabályok megismerése, elsajátítása.

KSZC nyilvántartási szám: B/2020/000857

A képzés oktatói: Rácz Tamás

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A képzésben résztvevő: Képessé válik a soros, párhuzamos, vegyes hibrid üzemű járművek megkülönböztetésére. Ismeri az akkumulátorok típusait, szuper-kondenzátorokat, üzemanyagcellákat és felhasználási területeiket. Felismeri a Start-stop rendszerek üzemszerű működésének feltételeit és hibáit. Felismeri a különböző gyártók akkumulátorait és azok töltési módjait. Ismeri az alap IT szoftvereket és a műszaki programok használatát, funkcióit. Képes alternatív hajtású járművek alkatrészeinek minőségiellenőrzését, bevizsgálását, műszaki állapot felmérését végrehajtani. Ismeri a PSD rendszer felépítését. Tudja, hogy miként működik az akkumulátor felügyelet és miért jelentős ez a komponens. Ismeri a Hibrid-EV rendszerű járművek rekuperatív energia visszanyerő- és ezen járművek speciális fékrendszereit. Képes végrehajtani a hibrid járművek feszültségmentesítési folyamatát. Használja a járműdiagnosztikai eszközöket, és képes segítségükkel az üzemzavarok feltárására. Képes elvégezni a szigetelés-vizsgálatot, egyen-potenciál és null-potenciál mérést. Alternatív hajtású járművek műszaki állapot felmérését és hatósági vizsgára felkészítését képes teljes körűen elvégezni. Ismeri, és képes betartani a munka, tűz, és környezetvédelmi szabályokat és képes a szükséges védőeszközöket alkalmazni. Képes létrehozni az alternatív hajtású járműveken végzett balesetmentes tevékenységekhez szükséges biztonsági feltételeket. Képes az alternatív hajtású járműveken diagnosztikai eszközzel hibakeresést végezni. Ismeri a diagnosztikai eszközökkel végrehajtható funkciókat és a szükséges adatokat a funkciók elvégzéshez. Képes a gyári paramétereknek megfelelően cserélt/javított alkatrészeket beállítani/ konfigurálni/illeszteni/kódolni. Képes alternatív hajtású járműveken szerelést követően visszaellenőrzést végezni.

Képzési idő: 56 óra, 7 alkalom

A napi időtartam: 9h-17h

Jelentkezés határideje: folyamatos

Képző intézmény: Kecskeméti Szakképzési Centrum

Jelentkezés módja: Online űrlap kitöltésével. Érdeklődni a keszthelyi.jozsef@kecskemetiszc.hu emailen, vagy telefonon a 06 30/974 8304-es számon lehet.

Képzés költsége: br 280 000 Ft
Programkövetelmény száma:
Képzés óraszáma: 56
Megszerezhető képesítés: tanusítvány
Képzés helyszíne: KSZC Gáspár András Technikum, Kecskemét, Hunyadi tér 2
Jelentkezés feltételei: Középfokú végzettség és szakmai előképzettség: 

alternatív járműhajtási technikus – szakma azonosító száma: 5 0716 19 01
gépjárműmechatronikai technikus – szakma azonosító száma: 5 0716 19 04
gépjárműmechatronikus – szakma azonosító száma: 4 0716 19 05
autószerelő – OKJ 54 525 02, vagy autóelektronikai műszerész – OKJ 54 525 01, vagy
autótechnikus – OKJ 55 525 01, vagy gázautószerelő – OKJ 55 525 02, vagy
gépjárműmechatronikus – OKJ 34 525 02, vagy gépjárműépítő, szerelő – OKJ 34 525 01

A szakmai előképzettség kapcsán figyelembe vehetők, a felsorolt OKJ-s szakmákkal egyenértékű, jogelőd szakképesítések is. Szakmai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető középfokú végzettséggel és legalább 5 év szakirányú szakmai gyakorlattal vagy szakirányú felsőfokú végzettséggel.
Menü